21 Ekim 2013 Pazartesi

FİNCAN BÖREĞİ




   Sabah kahvaltı veya ikindi çaylarınıza tercih edebileceğiniz çok pratik çıtır çıtır bir börek. İçini peynirli dışında ıspanaklı veya kıymalı olarakta hazırlayabilirsiniz.
 
     Peynir kullanırsanız önemli olan içine çok peynir koymamanız ve yağlı peynir olmaması. Hamur çok ince olduğu kızarırken peynirler dışına akıp sorun oluşturabilir.
 
   İçinde kabartma tozu ve maya olmaması da bu tarifin artısı bence, mutlaka denenecekler listesine alın :)

 
FİNCAN BÖREĞİ
 
2 su bardağı 1 bir yemek kaşığı un
1 yumurta
çeyrek çay kaşığı tuz
1 minik çay bardağı ılık su
 
Arasına;
1 kase lor peyniri
veya
çok yağlı olmayan peynir
 
Kızartmak için;
1 su bardağı sıvıyağ
 
Hamur için malzemeleri yoğurma kabına alıp iyice yoğurun. Hamuru yarım saat dinlendirin ve 4 parçaya bölün.1 parça hamuru un serpilmiş tezgahta  büyük pasta tabağı büyüklüğünde açın.
 
Aralıklı olarak iç harcınızı 7-8 yere koyun. Ardından ikinci parça hamuru da açıp ilk parça hamurun üzerine  kapatın. Bir kahve fincanı yardımıyla iç harç kısımlarına getirmeden  yuvarlak hamurlar çıkartın.
 
Diğer kalan iki parça hamuru da aynı şekilde hazırlayın. Yağı kızdırıp börekleri önlü arkalı kızartın ve kağıt mutfak havlusu serilmiş tabağa alıp servis yapın.
 
Afiyet Olsun.

2 yorum :

sarkaç dedi ki...

Aman Allah'ım ben neler kaçırmışım, nasıl yetişeceğim şimdi bu güzel tariflere bakmaya, okumaya? Yapmaya daha gelemedim bile:(
Ellerine sağlık herşey çok güzel

*mehtap dedi ki...

kolay ve nefis, eline sağlık.