6 Ocak 2015 Salı

Seramik Tava ve Seramik Tencere





  Günümüzde yanmaz yapışmaz özelliğe sahip olsun hemde sağlıklı pişirim yapsın dediğimizde aklımıza seramik tava ve tencereler gelmektedir.Seramik doğal bir maddedir ve yemeğimize karışsa bile insan vücuduna zarar vermediği ispatlanmıştır.






  Isıyı yavaş yavaş ileten ve sağlıklı pişirim sağlayan seramik tava ve seramik tencere /şık ve rengarenk görünümleriyle de mutfaklarımızda vazgeçilmez olmaya adaylar.

Devamını oku ...

5 Ocak 2015 Pazartesi

Kikkoman Soya Soslu Köfte Tarifi




   
Kikkoman ile lezzetli yemekler yapıp birbirinden güzel hediyeler kazanacağınız duyuruyu burada paylaşmıştım. Yapmanız gereken tek şey herhangi bir kikkoman ürününü kullanarak bir tarif yapıp aynı kikkoman ürünü ile yukarıdaki gibi fotoğraflamak. Fotoğraf ve tarifi gönderceğiniz mail adresi soskikkoman@gmail.com

   Bunun sonucu katılacak olan 2 kişi , Eks Mutfak Akademisinde Japon mutfağı workshop'una katılacak ,tarifi ve ismiyle birlikte gourmet&styling dergisinde yer alacak ve sürpriz hediye sepeti kazanacak.

 Çok basit ama damakları şenlendirecek bir tarifle devam edelim;


Kikkoman Soya Soslu Köfte Tarifi

500 gram orta yağlı kıyma
2 yemek kaşığı kikkoman soya sosu
2 dilim bayat ekmek içi
2 diş sarmısak
1 kurusoğan
10 dal kadar kıyılmış maydanoz
1 çay kaşığı köri 
yarım kahve fincanı süt
1 yumurta
yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı fesleğen
2 adet ince kıyılmış kırmızı meksika biberi


Sos İçin;
3 adet rendelenmiş domates
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı salça
1,5 su bardağı su
2 yemek kaşığı kikkoman soya sosu
bir kaç dal kereviz ve taze soğan yaprağı





Kıyma,rendelenmiş soğan,ufalanmış ekmek ,sarımsak, kikkoman soya sosu,baharatlar ,süt yumurta ve biberleri iyice yoğurup yumuşak kıvamlı bir harç oluşturun.Buzdolabında yarım saat dinlenmeye bırakın.

Dinlenen harçtan cevizden biraz büyük parçalar koparıp ister yuvarlak ister yatsı şekil vererek fırın tepsisine dizin.180 derecelik fırında yaklaşık 25 dakika bu şekilde pişirin.

Köfteler pişerken diğer yandan rendelenmiş domates ve zeytinyağı biraz pişirin.Ardınan salça ve suyu ekleyip biraz yoğunlaşmasını bekleyin.En son kikkoman soya sosunu ekleyip altını kapatın ve sosu fırında pişen köftelerin üzerine dökün.

Köftelerinizi yaklaşık 20 dakik sonra fırından alıp üzerine ince kıyılmış taze soğan ve kereviz yaprağı serpiştirin.

Afiyet olsun.


Devamını oku ...

1 Ocak 2015 Perşembe

Kikkoman ile Japon Mutfağı Workshop’u ve sürpriz hediye paketi kazanmaya var mısınız?

1-31 Ocak 2015 tarihleri arası Gourmet&Styling ve Kikkoman iş birliği ile Kikkoman ürünlü yemekler yarışmasına katılabilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey bu bir ay boyunca Kikkoman ürünüyle yaptığınız bir tarifi, Kikkoman ürünü ile fotoğraflandıktan sonra bizimle paylaşmak. Yolladığınız tüm tarifleri isewww.gourmetandstyling.com sayfasının kikkoman penceresindeki blogger’ınızın bölmesinden görebilirsiniz.



Her blogger’dan kazanan 2 kişi, toplam 10 kişi  Gourmet&Styling ve Kikkoman’dan harika bir ödül kazanıyor! Kazanan 2 takipçim 9 Şubat Haftası EKS’de yapılacak olan Japon Mutfağı Workshop’unda hediye davetiye sahibi oluyor,bunun yanında sürpriz hediye paketi kazanıyor.Ayrıca bununla da kalmayıp kazanan tarifler Gourmet&Styling dergisinin İlkbahar sayısında yer alacaktır!

Unutmayın yapmanız gereken tek şey Kikkoman ürünü ile yapacağınız bir tarifi, ürünün resmi ile birlikte sunarak fotoğraflarını 1-31 Ocak arası bize yollamak!


** Kazananlar 4-5 Şubat tarihlerinde açıklanacaktır.

Tarif ve fotoğraf gönderiminiz için mail :soskikkoman@gmail.com

Herkese bol şanslar 
Devamını oku ...